MEDİKAL FİZİK DERNEĞİ
Turkish Medical Physics Association

Toplantı Notları


Sevgili Meslektaşlarım,

Dernek yönetim kurulu 15.01.2016 tarihinde toplanmış ve iki yıllık süre içinde yapılması düşünülen çalışma programını belirlemiştir. Yapmayı düşündüğümüz işleri paylaşmak bu konuda sizlere bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle, XVI. Medikal Fizik Kongresini düzenlemek isteği ile derneğimize, Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, Akdeniz Üniversitesi Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı olmak üzere üç kurumdan başvuru olduğunu memnuniyetle belirtmek isterim. İlgileri için her üç kurumda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Doğru bir seçim yapabilmemiz için her kurumdan kongreyi nerede, nasıl yapacağı (program taslağı) ve en önemlisi tahmini bütçe çalışmalarını gösteren dokümanlarla bize başvurmalarını arzu etmekteyiz. Bu isteğimiz kendilerine yazı ile iletilecektir.

İkinci olarak dernek web sitesinden Medical Physics ve Physics in Medicine & Biology dergilerine ulaşabilmek için yazışmalar yapılmış ve süreç takip edilmektedir.

Medikal Fizik Eğitimi veren Sağlık Fiziği Başlığı altında toplanmış olan Yüksek Lisans programları hepimizin bildiği gibi çeşitlilik göstermektedir. Bazı kurumlardan mezun olan arkadaşlarımız yeterli mesleki uygulama eğitimini almadan mezun olmaktadır. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla Yüksek Öğretim Kuruluna, Üniversitelerarası Kurula ve Sağlık Bakanlığına gönderilmek üzere birer yazı hazırlanmıştır. Sağlık Bakanlığı ile Medikal Fiziğin uzmanlık alanı olması için çalışmalar devam edecektir.

Genç medikal fizikçi arkadaşlarımızla görüşülmüş onlarla birlikte mesleğe yeni başlayan arkadaşların ihtiyaçları doğrultusunda birlikte çalışabileceğimiz kendilerine iletilmiştir.

Derneğimiz, daha önce hazırlıklara başlamış olan meslektaşlarımız ile birlikte online dergi çıkarmak için işbirliği çalışmalarına başlamıştır. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi verilecektir.

Medikal Fizik Derneği olarak, Türkçe ve fizik konuları ağırlıklı bir kitap hazırlanması düşünülmektedir.

Mayıs ayı sonunda, birlikte “Yaza Merhaba” diyebileceğimiz ve her yıl düzenlenecek geleneksel bir yemek yapılmasını arzu etmekteyiz.

Ayrıca dernek çatısı altında yapılmasını arzu ettiğiniz faaliyetler ile ilgili her türlü isteği veya katkıyı bizlere iletebilirsiniz. Her bir üyemizin katkısı bizim için önemlidir ve değerlendirilecektir.

Selam ve sevgilerimle.

Prof.Dr. Hatice Bilge Becerir
Medikal Fizik Derneği Başkanı